ילדים מתוקים – יש! תחפושת מושקעת – יש! החלטתם להנציח את הרגע בצילומי משפחה מקצועיים. איך רותמים את הילדים לשיתוף פעולה עם המצלמה?
רוני לנגרמן זיו
תיאום ציפיות: בדרך לצלמת הסבירו לילד לאן נוסעים ומה צפוי להיות (“אנחנו נוסעים לצלמת להצטלם, כדי שיהיו לנו תמונות יפות לתלות על הקיר וגם לשלוח לסבא וסבתא ולחברים. לצלמת יש חדר גדול עם אביזרים, תוכל לבחור לך מה שתרצה ולהצטלם איתו. היא תגיד לך לאן להסתכל כדי שתצא תמונה יפה”). בשלב תיאום הציפיות חשוב מאוד לשאול את הילד מה הוא מצפה שיהיה, להקשיב לתשובה ולהיענות לה במידת האפשר. רצוי לסדר יחד את התיק ולבקש ממנו לארוז חפצים וצעצועים אהובים.
ילדים ותחפושות – זה לא תמיד הולך ביחד. יש ילדים שאוהבים מאוד להתחפש, ויש שלא; יש ילדים שישתפו פעולה בבית עם התחפושת, אבל לא ירצו להתחפש במקום חדש. תהיו מוכנים לכך, ובלי כעס. הביאו איתכם גם בגדים רגילים, אביזרים ומשחקים אהובים.
במצב טבעי: כשניגשים לצלם ילדים, רצוי לצלם אותם במצבם הטבעי – כשהם משחקים, אוכלים, משתוללים, צוחקים וכדומה. לא לדרוש מהם שיעמדו ישר ויסתכלו לצלמת. הם לא חייבים להישיר מבט למצלמה כדי שתצא תמונה טובה. ככל האפשר למעט בהנחיות ובדרישות.
סבלנות סבלנות: בצילום ילדים דרושה סבלנות רבה. עמדו בצד, אל תאיצו בילד, אל תתקרבו אליו יותר מדי, זה יוציא אותו מהתנהלותו הטבעית.
בלי כעס: לא לצעוק על הילדים בדרישה שיעמדו יפה. צעקות לא יעודדו שיתוף פעולה – אלא ישיגו בדיוק ההיפך: חוסר רצון מופגן להצטלם, כעס, עצבים ותסכול מכל הצדדים.
תבואו בחיוך: רוצים להשיג את תשומת לבם? אפשר לקרוא להם ולחייך אליהם. לרוב, כשמחייכים לילדים – הם מחייכים בחזרה.
שתפו את הילד בתהליך: כשהילד רואה את התוצאה מיד, הוא נרתם יותר לשתף פעולה. לכן, בקשו מהצלמת לעצור מדי פעם, לקרוא לו אליה ולהראות לו כמה תמונות במצלמה שלה, בתוספת פרגון כמו: “תראה איזה מקסים יצאת בתמונה! בוא נמשיך!”, וגם ספרו לו על ההמשך: “אחרי שנסיים נשלח אותה יחד לסבתא בווטסאפ”.